torstai 11. heinäkuuta 2013

Lukumaraton alkaa!

Hups, aloitukseni venyi hieman.. Piti aloittaa yhdeltätoista, mutta aloitankin klo 11.45, koska nukuin hieman pommiin, hupsista hups.

Nyt on tankattu kahvia ja hyvää aamupalaa, näiden avulla jaksaa lukea jonkin aikaa!
Koetan tehdä mahdollisimman monta päivitystä maratonini aikana tähän postaukseen :)

Ensimmäisenä lukuvuorossa Sergei Dovlatovin Matkalaukku!

klo 15:04 - Ensiksi luin Matkalaukkua 105 sivua, sitten oli vuorossa Arno Kotron Sanovat sitä rakkaudeksi, jonka luin kokonaan ja josta pidin kovasti. Seuraavaksi jatkan taas Matkalaukkua (joka on hyvä!). Kunhan sen saan luettua, on vuorossa John Greenin Tähtiin kirjoitettu virhe. Tässä vaan saattaa välissä olla pienimuotoinen sukulaisten luona vierailu, joten illemmalla sitten jatkelen lukemista täydellä teholla.
Luettuja sivuja: 239

klo 18:58 - Parin tunnin verran on nähty sukulaisten kanssa (välissä toki pakollinen ruokatauko ja kohta toinen) ja nyt takaisin lukemaan. Ennen sukulointia ehdin lukea Matkalaukkua eteenpäin sivulle 135. Jospa kohta loppuun. Sen jälkeen saatan tarttua joko Greenin kirjaan tai jatkaa kesken olevaa Mikael Niemen kirjaa, Populäärimusiikkia Vittulajänkältä.
Luettuja sivuja: 269

klo 22:14 - Luin Matkalaukun loppuun ja sen jälkeen 35 sivua Tähtiin kirjoitettua virhettä. Jatkoin sen jälkeen kolmisenkymmentä sivua Vittulajänkää, ja nyt kaipaan jotain muuta kuin perusromaania. Aloitan siis Ville Tietäväisen sarjakuvaromaania Näkymättömät kädet.
Luettuja sivuja: 370

klo 00:09 - Tuli todettua, että oli sitten kuinka hyvä kirja tahansa, niin jossain vaiheessa raja tulee vastaan, uuvuttaa ja keskittymiskyky herpaantuu. Ei tullut mitään, vaikka yritin sarjakuviakin lukea, en jaksanut kiinnostua minkään uuden aloittamisesta. Niinpä päätin katsoa yhden jakson Greyn anatomiaa (joka on muuten uusi koukutuksen kohteeni), ja toivon että nyt pienen huilitauon jälkeen lukeminen luistaisi paremmin. Parin tunnin päästä on kyllä pakko uinahtaa hetkeksi, sillä huomenna on muutama tunti töitä enkä halua olla siellä aivan umpiväsynyt. Luin kuitenkin sellaiset 32 sivua Näkymättömiä käsiä (tajuamatta juuri mitään keskittymiskyvyttömyyteni vuoksi) ja ehkä kymmenisen sivua Marjane Satrapin sarjakuvateosta Persepolis. Olen totaalisesti kadottanut sen hurjan lukunopeuden, joka oli lapsuudessa ja varhaisnuoruudessa, jolloin luin oikeasti monta kirjaa päivässä. Hui! No mutta nyt tauon jälkeen jatkamaan Vittulajänkää.. -->
Luettuja sivuja: 412

klo 1:25 - Luin 36 sivua Populäärimusiikkia Vittulajänkältä, ja nyt ei pysy silmät enää auki. Jospa kuitenkin aamulla herään herätykseen, jonka puoli kahdeksaksi laitoin!
Luettuja sivuja: 448

klo 10:31 - Sain itseni revittyä ylös sängystä vasta puoli yhdeksältä, jonka jälkeen söin aamupalaa ja luin Populäärimusiikkia Vittulajänkältä loppuun. Miten olen saanut jo kaksi tuntia kulumaan tästä päivästä?! Noh, nyt vielä loppurutistus ja Tähtiin kirjoitetun virheen kimppuun! Tällä hetkellä näyttää realistiselta tavoitteelta saada tällä maratonilla luettua yli viisisataa sivua.
Luettuja sivuja: 484
Eikun vaan lukemaan, aurinkokin lämmittää kivasti ikkunan takaa (jos sää pysyy tuollaisena niin voisi mennä vaikka ulos lukemaan)
klo 11:47 - Lukuaika päättyi kaksi minuuttia sitten! Sain Tähtiin kirjoitetun virheen luettua sivulle 101 juuri kun kännykän kello näytti 11:45.

 Lopputulos: 550 sivua...
- 2 kokonaista teosta (Matkalaukku & Sanovat sitä rakkaudeksi)
- 1 kirja loppuun (Populäärimusiikkia Vittulajänkältä)
- parista kirjasta muutama kymmenen sivua eteenpäin (Persepolis & Näkymättömät kädet)

Kohta väkertelen erillisen jälkipuintipostauksen, johon kirjoitan jälkikäteistunnelmia maratonista.

6 kommenttia:

 1. Odotan mielenkiinnolla päivityksiäsi. Varsinkin tuo Matkalaukku kiinnostaa, minä kun keväällä luin pääsykokeeseen, jossa tutustuttiin juuri venäläiseen kirjallisuuteen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Matkalaukku on kyllä ollut oikein hyvä tähän mennessä! Suosittelen. :) Jospa saisin sen kohta luettua loppuun.

   Poista
 2. Jes en ollutkaan ainoa joka myöhästyi suunnitellusta startistaan :D

  Sulla on kamalasti kaikkia kiinnostavia ja hyviä kirjoja! Sanovat sitä rakkaudeksi on kuulema todella hyvä ja omasta kokemuksesta voin suositella Vittulanjänkää. Tähtiin kirjoitettu virhe ei ollut ihan mun juttu, mutta lukemisen arvoinen kuitenkin. Tsemppiä illalle, yölle ja huomisaamulle! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, et tosiaan ollut ainoa :) mutta ei kai sillä niin väliä, jos vähän myöhästyi!

   Joo, koetin valita mahdollisimman kiinnostavia kirjoja niin pysyy lukuinto yllä! Sanovat sitä rakkaudeksi oli kyllä hieno. Juuri aloitin Tähtiin kirjoitetun virheen, joka vaikuttaa ihan mukavalta tässä vaiheessa. Vittulajänkä on kans ollut hyvä tähän mennessä! Tahtoo lukea sen pian loppuun. :D

   Kiitos ja tsemppiä myös sulle! Nyt ruokatauolle, maha kurnii -->

   Poista
 3. Sinulla taitaakin maratoni olla juuri lopuillaan, tsemppiä loppukiriin!

  Minuakin kiinnostaa mietteet noista lukemistasi kirjoista, joten toivottavasti teet niistä omat arvionsa sitten maratonin päätteeksi? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset tsempistä :)

   Kyllä, aikomuksenani on arvioida nuo kirjat pikimmiten! (=heti kun saan muodostettua niistä ajatukset järkevästi paperille :D)

   Poista